Elektronikai Technológia Tanszék honlapja
2023.05.02.
A BME ETT is részt vett a fenntartható elektronikai európai workshopján
Grenoble-ben tartották a SiNano institute iCOS workshopját.

A BME ETT is részt vett a SiNano Institute iCOS workshopján április 26-án, amelynek fő témája a fenntartható elektronikai európai vonatkozásai voltak.

A tanszékről Géczy Attila és Farkas Csaba vettek részt az eseményen, amely nem csak tanulmányútként szolgált, de egy előadással öregbítették a tanszék és a kar hírnevét. Ezen felül Géczy Attila rapportőrként is segítette az első nap a szervezők munkáját.

Az előadás címe: Sustainable printed circuits: a possible path to greener electronics

Az előadás során a fenntartható, lebontható égésgátolt politejsav+égésgátolt lenszál szubsztrátból készült nyomtatott áramköri lemezek, PCB-k kutatási eredményeit mutatta be a tanszéki delegáció, mint egy lehetséges irányt az elektronikai hulladék csökkentésére, és a fenntartható elektronikai anyagkészlet bővítésére.

Az előadás anyaga elérhető ITT!

 

A kutatást a tanszéki kollégák a Meshlin-nel és az UniPCB Kft-vel közreműködésben végzik. Az első napos szekcióban olyan szereplők képviselték magukat, mint az ST Microelectronics a Fraunhofer IZM és az NXP.
A BME VIK Elektronikai Technológia Tanszéke elhivatott a fenntartható elektronika kihívásainak kezelésében. A technológia, az anyagtudomány, a minőség- és megbízhatósági kérdéskörök, valamint a vállalatirányítási aspektusok együttállásával valósulhat meg a zöldebb, fenntarthatóbb elektronikai ipar az európai környezetben.

További linkek:

SiNano a LinkedIN-en: Katt!

Az előadás posztja: Katt!

Az iCOS workshop-ról: Katt!

Az előadások nyíltan elérhető PDF-filejai: Katt!

A BME a SiNano Institute tagja. A látogatást a 132186-FK OTKA pályázat és SiNano/Grenoble INP meghívása tette lehetővé. Az előadók köszönik a tanszéki munkatársak kutatásban végzett munkáját.


Vissza a hírekhez 
 H KSzCs PSzo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234