Elektronikai Technológia Tanszék honlapja

 

BSc - Vállalati információs rendszerek (VIR) specializáció
 

A modern vállalatirányítási szoftverek ma már minden vállalkozásnál megtalálhatóak. A vállalatirányítási rendszerek fejlesztése, bevezetése és üzemeltetése olyan szakemberek munkáját igényli, akik komplex informatikai tudással rendelkeznek, ugyanakkor ismerik a tipikus vállalati folyamatok működését. A specializáción az elméleti tudás megszerzése mellett kiemelt figyelmet fordítunk a gyakorlati készségek elsajátítására is, kurrens, elterjedt megoldások tanításával. A projekttárgyak során ipari partnereink segítségével a legkorszerűbb vállalatirányítási rendszerkörnyezethez biztosítunk hozzáférést.  A vállalatirányítási rendszerek szakértői – pl. SAP tanácsadó, ERP/CRM rendszer fejlesztő, vállalati adattudós,– ma a legkeresettebb informatikusok közé tartoznak.

Sok szeretettel várunk a SZIT-tel és TMIT-tel közös bemutató eseményünkön, 2022. május 10-én, délután 16:15-kor az I épület IB210-ben!

A tájékoztató (2022 május 10.) anyaga itt tölthető le: LETÖLTÉS
 
BSc tárgyaink:

 

Milyen rendszereket, technológiákat ismerhetsz meg nálunk?

  • mySAP ERP - ABAP nyelv
  • QAD Enterprise - Logisztikai folyamatok, termelésütemezés és gyártásirányítás
  • Vállalati folyamatok modellezése, optimalizációja (BPMN, Aris, stb)
  • Vállalati adatok elemzése, adatbányászat
  • Alkalmazásintegráció - ESB-k és middleware-ek
  • Mesterséges intelligencia módszerek alkalmazása vállalatirányításban
  • SAP HANA - in memory adatbázis és cloud üzleti cloud platform
  • Frontend fejlesztés - vállalati rendszerek felhasználói felülete; fejlesztés mobil eszközökre
  • Egyedi vállalati rendszerek fejlesztése (.NET, php, JAVA, stb.)

 

Hallgatóink mondták

„Merőben más mint a többi specializáció, nagyon ipar közeli tudás”

„A specializáció remek átfogó képet nyújtott a vállalatirányítási rendszerekről, vállalatokról és azok folyamatainak működéséről, valamint kiváló gazdasági alaptudást tudtam szerezni.”

„A spec. tanárai nagyon támogatók, könnyű munkát találni.”

„Az ERP rendszerekről tanultakat tudtam hasznosítani főként, mivel napi szinten dolgozom velük és ehhez az kell, hogy átlássam az ilyen rendszereket, amiben a specializáció nagy mértékben segített.”

„A kedvencem az ABAP labor volt, egyértelműen a programozási nyelv alapjainak elsajátítása adta a legtöbbet, hiszen ezt használom nap mint nap a munkám során.”

„A munkahelyem is ennek a specializációnak köszönhetem, amit szeretek. Egy olyan egyensúlyt találtam a fejlesztő-vir téma között, ami számomra optimális, mindkettővel foglalkozom, mindkettőben megtaláltam a számomra érdekes és izgalmas kihívásokat.”

„A specializáció horizontálisan bővíti a szakmai ismereteket, nem vertikálisan, akinek ez fontos, annak érdekes ezt választani.”

„Vállalati alkalmazás integrációját fejlesztem, így a munkám szerves részét képezi a specializáción szerzett tudás, legyen szó akár magáról az integrációról, vagy a vállalati alkalmazások mögöttes üzleti logikájáról.”

Az összes válasz és vélemény megtekintése

 

 
 H KSzCs PSzo V
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031